Lunch hos Erik Penser Bank

April 2 @ 11:45 - 13:15


Impact Invest Scandinavia bjuder sina medlemmar in till en lunch hos Erik Penser Bank där tre företag kommer att presentera för att söka kapital till sina verksamheter.

Urban Oasis är start-upen som odlar kryddor och sallad i en inomhusanläggning i Liljeholmen. De vill gör produktionen mer hållbar, skapa arbetstillfällen för nyanlända och minska importen. Bolaget skalar upp sin pilotanläggning till en storskalig lösning i år och söker 8M SEK för det. Se en kort video här.

Cake - har börjat tillverka en uppmärksammad off-roadmotorcykel som är eldriven. Eftersom den fått 15 internationella designutmärkelser kommer den nu att ingå i Nationalmuseums permanenta samling! Och beställningslistan uppgår till hundratals ordrar. Bolaget gör nu sin tredje kapitalresning och söker upp till 130MSEK på en värdering om 200MSEK. Bolaget presenteras av serieentreprenören och grundaren Stefan Ytterborn.  Se Di webb-TV  intervju här

Elcyklar behöver således laddplatser och det tredje företag som presenterar är det multi-nationella företaget Twelcon. Bolaget tillverkar laddningsstationer och högvoltsstationer som ger mellan 7kW till 700 kW. De har hittills installerat 130 laddare i Portugal. Bolaget har formats genom en sammanslagning av ett spanskt och ett kandensiskt företag och nytt HQ är i England. Twelcon söker €4.1M för 10% andel av bolaget som riktar in sig på både den Europeiska och Amerikanska marknaden.